Video

Peperkoek huis. Gemberdeeg. Nieuwjaar 2019

Peperkoek huis. Gemberdeeg. Nieuwjaar 2019

De ingrediënten

Voor de test

 1. Honing 165 gr.
 2. Suiker 100 gr.
 3. Gemalen gember 1,5 theelepel
 4. Kaneel 1 theelepel
 5. Boter 125 gr.
 6. Frisdrank 2 theel
 7. Ei 1 st.
 8. Bloem ongeveer 500 gr.
 9. Karamelsnoepjes naar smaak

Glazuur:

 1. Eiwit 2 stks.
 2. Poedersuiker 150 gr.
 • Hoofdbestanddelen: bloem, honing

Inventory:

Bakplaat, deegrol, mes, bakpapier

Voorbereiding:


Stap 2: Het deeg.

We combineren honing, suiker, kruiden in een pan, in brand gestoken. Meng goed, kook tot suiker oplost. Haal van het vuur, voeg soda toe, meng goed, de massa begint te schuimen en neemt in omvang toe. Voeg olie toe aan het hete mengsel, meng goed. Koel en voeg het ei toe, meng. Voeg de bloem een ​​beetje toe, het is beter om minder bloem te mengen. Het deeg is zacht en plakt niet aan uw handen. We sturen minstens 1 uur naar de koelkast. Je kunt het deeg van tevoren maken en invriezen.

Rol het deeg ongeveer een millimeter dik uit. 3. Snijd een huis. Waar de ramen gekarameliseerd zijn, smelten ze en veranderen in glas. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 7-10 minuten. Laat afkoelen op een bakplaat en verwijder het dan pas.


Stap 3: Glazuur.

Voor glazuur, meng 2 eiwitten en 150 gram poedersuiker. We doen in een waterbad en koken onder constant roeren tot het dik is. Dan halen we het huis op.


Stap 4: Bouw het huis.

Het is beter om dit te doen:

Bevestig eerst de lange eindwand aan de zijkant, houd deze 20-30 seconden vast, bevestig vervolgens een andere eindwand en houd vast, en vervolgens een andere kant. Laat iemand je helpen de muren van het huis vast te houden (of ze kunnen worden gestut met kopjes of andere objecten). Vervolgens bevestigen we het huis aan de basis, houden het vast en drukken het iets naar beneden. Indien nodig, kunt u de binnenkant nog steeds lichtjes bedekken met glazuur.

In principe is het huis klaar, je kunt alles naar wens prachtig decoreren met glazuur, gekleurd snoep en hagelslag.

Eet smakelijk!