Video

Dessert zonder "Mandarijn" te bakken

Dessert zonder "Mandarijn" te bakken

De ingrediënten

Voor de basis

 1. Wafels 80 gr.
 2. olie aftappen 40 gr.
 3. chocolade 150 gr.
 4. zure room 3-4 eetl

Voor vla

 1. eieren 2 stks.
 2. suiker 100 gr.
 3. vanillesuiker 10 gr.
 4. bloem 40 gr.
 5. melk 500 ml
 6. gelatine 20 gr.
 7. mandarijnen 6 stks.
 • Hoofdingrediënten

Inventory:

kom, stoofpan, garde, huishoudfolie, dessertpan

Voorbereiding:

1) Bereid de room voor. In een kookpan met een dikke bodem combineren we 2 eieren, 100 gr. suiker, 10 gr. vanillesuiker en 40 gr. meel. Roer en giet een beetje 500 ml. melk. Meng goed totdat de klontjes volledig zijn opgelost. We zetten het vuur aan en roeren constant, aan de kook en dikker. Het is het beste om te mixen met een garde. Haal van het vuur en voeg 20 gr. instant gelatine. Meng goed totdat het volledig is opgelost.

2) 5 mandarijnschil en witte aderen.

3) Bereid de basis voor het dessert. 3 wafels met een gewicht van 80 g. gehakt door handen. Maal het met een blender, omdat het een te kleine kruim zal zijn. Smelt 150 gr. donkere chocolade in de magnetron voor korte pulsen van 10 seconden of in een waterbad. Ik heb er 40 g aan toegevoegd. boter. Voeg toe aan de wafelchips en meng goed. Ik heb ook 3 el toegevoegd. zure room, maar je kijkt naar de consistentie van de massa, je hebt misschien iets meer of minder nodig, de massa moet viskeus, elastisch, niet te dicht zijn, zodat het er goed uit kan worden gevormd.

3) Bereid het formulier voor. Ik heb een cupcake vorm van 21/11 cm. We bedekken deze met huishoudfolie, ik heb de mal voorlopig licht ingevet met plantaardige olie zodat de film gemakkelijker blijft plakken. We leggen de voorbereide massa in een vorm, vlak deze op de muren en bodem, afdichten met handen.

4) Giet 2/3 van de vla, binnen strak tegen elkaar, verspreid de mandarijnen. Mandarijnen zijn beter om middelgrote te nemen. Vul met de resterende room. Dek af met huishoudfolie en stuur naar de koelkast gedurende minimaal 2 uur, bij voorkeur 3-4 uur.

5) Als de cake goed bevroren is, loop ik met een dun mes langs de zijwanden, omdat er geen vershoudfolie is en draai de cake op een schaal. Ik snijd de randen van de cake. Aan de zijkanten spreid ik plakjes mandarijn, in tweeën gesneden, in stukken gesneden. Hier is uiteindelijk een cake gebleken. Snijd in plakjes en trakteer uzelf!